Европейска седмица в детската градина

10 Май 2022
Щастлив #eTwinningDay в Детска Градина „Валентина Терешкова“
     В съответствие с годишната тема на eTwinning и в духа на инициативите
     Денят на Европа  малките Итунъри посветиха на мотото "Европа започва от теб".Детско жури определи призовите места в конкурса за рисунка между всички възрастови групи. Галина, Айлин и Кристиан от група „Бърборино“ споделиха, че са взели трудно своите решения, защото рисунките на всички участници, от най - малките, до най - големите, са били впечатляващи.В група „Многознайко“  заложиха на идеята да нарисуват  училището на мечтите: красиво, устойчиво, заедно.А бъдещите първокласници от група „Слънчице“, насърчени от своите учители, творчески пресъздадоха българската история в рисунки.
С поредица от събития, разнообразни активности и креативни форми с мото "Children vote: Europe  starts  with you"  педагози и деца се включват в "Европейска седмица в България" 2022, организирана от Националното звено за координация по дейност eTwinning за България, Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“ и др.Следват : състезание „Картата на Европа“, спорни активности, творчески работилници, „Среща с малки писатели“.
Екипът на  ДГ 44"В.Терешкова" поставя  акцент в работата си европейските ценности, които ни обединяват - солидарност, толерантност и разбирателство.
#eTw4Future