Шести национален фестивал "Активно учителство" 2019

22 Април 2019
  „Театърът  в  образованието -  учене чрез преживяване” беше темата на шестия национален фестивал на клубовете по активно учителство в България, който се проведе на 20 април във варненското СУ „Гео Милев“. Събитието събра над 50 участници – учители от средните училища и детските градини от Варна, Велико Търново, Враца, Лясковец и др.Всички клубове споделиха своите идеи в Те Арт работилници.
  Екипът на ДГ „Валентина Терешкова“ представи групова презентация на тема „Театърът в предучилищна възраст“ и „Театър с мама и татко“. Учителите споделиха  идеи за съвместяването на класически и нови тетрални техники, подходящи за деца. Взеха участие и в уоркшоп  за театрално базираното обучение, модератор на който е Марияна Георгиева – координатор на проекта „Активно учителство” за България.
По време на фестивала се направи преглед нa изминaлитe гoдини oт cъвмecтнaтa дeйнocт .
Екипът на ДГ „Валентина Терешкова“ е част от моделът „Учителско лидерство”, който се  прилага в България от 7 години,  и е изградената  европейска мрежа  за сътрудничество, и споделяне на добри практики в образованието.